In het voorjaar van 2017 veranderde mijn leven. Ik werd uit de ratrace van mijn leven getrokken en abrupt op de bank gezet. Een heftige periode volgde, die me dwong om te kiezen voor wat mij werkelijk te doen stond. Ik ontdekte waar mijn hart sneller van ging kloppen – dit keer niet van stress maar van enthousiasme.

 

Als tekstschrijver en storyteller is het nu mijn missie om verhalen het podium te geven dat ze verdienen. Laat mij je vertellen waarom.

MIJN VERHAAL

EMMA-Josien-mijnverhaal.jpg

ik ontdekte waar mijn hart sneller van ging kloppen.

dots.png

QUOTE

owning your story is the bravest thing you will ever do.

line.png
orangestripe.png
kronkel.png

Brené Brown

dots.png

KINDERTIJD

laten we bij het begin beginnen.

Als jong meisje verstopte ik me graag achter mijn donkere pony, die net over mijn wenkbrauwen viel. Met mijn rijke fantasie voelde en overdacht ik veel. Verhalen hielden me al vroeg in hun greep. Lezen was mijn grootste hobby en werd een manier om de wereld beter te begrijpen. Stemmingen voelde ik haarfijn aan, zowel thuis als op school. De zoektocht naar mezelf en mijn positie in het leven hield me al vroeg bezig. Op zoek naar de handleiding van het leven, waren mijn vulpen en ik onafscheidelijk. Naast lezen en schrijven werd ik intens geraakt door dieren, muziek, oprechte contacten en vriendschappen. Op de middelbare school schreef ik bij mijn lievelingsvakken filosofie en literatuur pagina’s vol over levensvragen en verhalen. Ik weet nog goed dat mijn literatuurleraar me vroeg: “Moet je daar niet iets mee?”

 

Toch koos ik een ander pad. Opgegroeid in een gezin met gescheiden ouders wilde ik niets liever dan mijn eigen broek ophouden en zelfredzaam zijn. ‘Met een creatief beroep kun je toch geen geld verdienen?’, dacht ik. Ik studeerde sociale en economische geografie aan de universiteit en deed stages en bijbanen bij consultancybureaus – alles voor een mooi CV.

EMMA-Josien-kleinmeisje_edited.jpg
dots.png
kronkel.png
EMMA-Josien-kwetsbaar.jpg

BURN-OUT

mijn leven

op zijn kop.

Na mijn studie begon ik aan een gewild traineeship – de droom van elke afgestudeerde. Ik ervoer een grote prestatiedruk en raakte als introvert in een extraverte omgeving steeds verder van mezelf verwijderd. Ik kreeg allerlei spanningsklachten als migraine en slapeloosheid, waarvan ik dacht dat ze erbij hoorden. Werk is toch niet per se leuk? Het is toch normaal om met buikpijn naar je werk te gaan? Ik leefde van weekend naar weekend. Na het traineeship kreeg ik een vaste baan – het voor mij hoogst haalbare. Niets bleek minder waar: ik werd nog ongelukkiger, had veel stress en kreeg paniekaanvallen. Tot ik dagelijks mijn vriend huilend opbelde omdat ik niet wist hoe ik verder moest. Ik verzoop. Op een dag viel ik letterlijk van mijn fiets. Ik moest me ziekmelden - ik had een burn-out.

 

Mijn burn-out was heftig, maar ik had ‘m niet willen missen. Het liet me inzien dat ik aan het roer van mijn leven sta. Dat ik mijn eigen pad mag volgen. Dat ik mijn dromen serieus mag nemen. Zonder mijn burn-out was ik dit bedrijf nooit gestart. Bovenal liet het me inzien dat ik voor mijn verhaal mag staan. Dat ik geen masker hoef te dragen, maar mag uitdragen wie ik ben en waar ik voor sta.

 

Toen ik thuis kwam te zitten, wist ik al snel dat ik iets anders wilde. Ik startte een blog om mijn ervaringen te delen en bij te dragen aan het doorbreken van het taboe op stress en burn-out. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn schrijfsels en wilde alleen maar meer schrijven. Toen kwam het inzicht: ik ga hier mijn werk van maken. Ik word tekstschrijver!

dots.png

NU

help ik jou impact maken

met jouw verhaal.

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek wordt als jij je ware verhaal vertelt. Verhalen verbinden, inspireren en zetten aan tot actie. Je verhaal omarmen is het krachtigste dat je ooit zult doen. Door jouw ware verhaal uit te dragen zet je jouw kwetsbaarheid om in kracht en blijf je dicht bij jezelf. Zo’n verhaal is nooit opdringerig, omdat het echt is. Met je verhaal trek je moeiteloos klanten aan die precies bij jou passen. Als storyteller en tekstschrijver ga ik je hierbij helpen. Ik zet jouw verhaal op papier. Door in mijn pen te klimmen en te schrijven breng ik bezieling in jouw teksten. Ik schrijf een verhaal waarin je klanten zich herkennen en dat raakt, door in woorden te vangen waarom jij doet wat je doet.

 

Wil jij de wereld veranderen met jouw verhaal? 

EMMA-Josien-mijnverhaal3.jpg